Demonstration till förmån för Myanmars fängslade ledare Aung San Suu Kyi i Japan, Foto: FRANCK ROBICHON´ / TT

Suu Kyi åtalas för brott mot import- och exportlagar

Uppdaterad
Publicerad

Myanmars ledare Aung San Suu Kyi åtalas för brott mot landets import- och exportlagar, rapporterar Sky News.

Enligt dokument från polisen ska olagligt importerad radioutrustning ha hittats i hennes hem i samband med en husrannsakan.

Enligt polisen ska Suu Kyi ha importerat radioutrustning av walkie-talkie-typ olovligen, som sedan ska ha använts utan tillstånd.

Det var i samband med militärkuppen i landet i måndags som Aung San Suu Kyi och flera andra högt uppsatta politiker greps.

Militären vill nu att Suu Kyis hålls häktad fram till den 15 februari.

Civil olydnad

Sedan kuppen i måndags kommer allt fler uppmaningar till civil olydnad i Myanmar, där stora protester mot militärens maktövertagande hittills har uteblivit.

Läkare och annan vårdpersonal på flera sjukhus runt om i landet meddelar att de tills vidare avstår från allt icke-akut arbete för att protestera mot kuppen, som gjorde slut på ett årtionde av stapplande demokrati och återförde landet till juntastyre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.