3M:s vd Inge Thulin. Foto: AP/TT

Svensk vd hoppar av Trumps grupp

Uppdaterad
Publicerad

Även den svenske företagsledaren Inge Thulin hoppar av president Donald Trumps grupp av rådgivare från näringslivet, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Thulin, som är född och uppvuxen i Malmö, är vd på företaget 3M, mest känt för sina post it-lappar och sin Scotch-tejp. Under onsdagen skickade företaget ut Thulins orsak till avhoppet:

”Hållbarhet, mångfald och delaktighet är mina personliga värderingar samtidigt som de är grundläggande för 3M:s vision. De gångna månaderna har gett mig tillfälle till att reflektera över mitt engagemang i värdeorden”, skriver Inge Thulin som en del av förklaringen. Läs hela pressmeddelandet här.

Tidigare har tunga namn som läkemedelstillverkaren Mercks vd Kenneth Frazier och IT-jätten Intels vd Brian Krzanich hoppat av, med motiveringen att Trump inte tillräckligt fördömt högerextremisterna vid demonstrationen i Charlottesville i helgen där en person dödades.

LÄS MER: Analys: Trump vill inte stöta sig med extremhögern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.