Alex stämde in i grannens version av ”My heart will go on” – nu får han hyllningar från världens alla hörn. Foto: Privat

Svenska Alex gjorde improviserad Titanic-konsert med grannen – hyllas världen över

Uppdaterad
Publicerad

När Alex Lebron Torrent hörde hur grannen spelade piano på balkongen intill fick han feeling och stämde in i musiken med sin saxofon. En dag senare hade miljoner sett klippet från ögonblicket som fick grannskapet att jubla.

– Han var så bra på piano och då kände jag att jag ville vara en del av den magin, säger han.

Barcelona är liksom resten av Spanien satt i karantän på grund av det nya coronavirusets framfart. Med några få undantag är det strängt förbjudet att lämna hemmet.

Därför var det många som blev extra glada i söndags när de hörde Alberto Gestoso spela piano på sin balkong ett stenkast från Sagrada Família i Barcelona. Bland annat spelades Céline Dions ”My heart will go on” känd från filmen Titanic.

Coronapandemin

Fick spontankänsla

En av dem som hörde pianot var Alex Lebron Torrent som vuxit upp i Östersund och bott i Barcelona de senaste fem åren.

– Jag och min rumskompis hörde hur vår granne satt och spelade piano helt random. Då fick jag en spontankänsla att ta saxofonen och köra med honom, säger han.

Rörde till tårar

Den improviserade konserten fick grannarna att jubla från sina balkonger.

– Det var ett helt fantastiskt ögonblick, hela fasaden exploderade i en stor applåd. Människor har i efterhand skickat sina egna klipp från det. Man ser hur de sitter och gråter och ringer sina släktingar för att de också ska få se det.

Alex bad sin rumskompis att filma och efteråt lade de upp klippet på sociala medier.

– Jag sa till mina kompisar: Fan vad synd, det vore så kul att se hur det såg ut från grannens perspektiv också. Då hörde plötsligt en gammal kollega av sig, skickade ett klipp och frågade om det var jag.

Det visade sig att grannen också hade låtit sig filmas från lägenheten. Snart fick klippet rejäl spridning och nu får Alex hyllningar både från Storbritannien och Ecuador.

– Musik är så mycket gemenskap, så mycket glädje. Det är det intressanta med mänskligheten, i kristider kommer folk samman, säger Alex Lebron Torrent.

Ska fortsätta spela med grannen

Nu planerar Alex och hans granne fler balkongspelningar.

– I morgon ska vi spela John Lennon – Imagine och Jeff Buckley – Hallelujah, och på lördag planerar vi en lite längre show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet