Bengt Lindell bor bara några mil från där orkanen Laura härjat som allra värst. Han berättar bland annat att de satt upp spånskivor för alla fönster på huset. Foto: SVT/AFP

Svenske Bengt om orkanen: ”Var skräckinjagande”

Uppdaterad
Publicerad

Bengt Lindell bor tre och en halv mil från Lake Charles. När orkanen Laura svepte in över Louisiana tog han skydd.

– Det blev inte mycket sömn inatt, säger han till SVT.

Bengt Lindell bor i Welsh, tre och en halv mil öster om Lake Charles. Där har han bott i 22 år.

Det var helt lugnt fram till klockan sju under onsdagskvällen, knappt någon vind alls. Sedan ökade vinden i styrka. Vid midnatt kulminerade det.

– Vi hade täckt alla fönster med spånplattor och kunde höra hur grenar knäcktes, föremål träffade huset och hur träd bröts av. Det var skräckinjagande. Man visste ju inte om det skulle komma tornados, vi hade fått några varningar om att några kunde vara på väg.

Bengt Lindell berättar staden blev strömlös, men att hans familj lyckligtvis har en gasdriven generator som kunde försörja huset med el.

– Det blev inte så mycket sömn i natt.

Grannarna evakuerades till Alabama, men deras hus ser ut att ha klarat sig.

– Det är inte samma skador som när orkanen Rita slog till i september.

Nu återstår röjning – grenar och bråte ligger utspritt på gården – en del träd har brutits av på mitten.

– Men det ser bättre ut än vad vi befarade, det känns skönt. Det är spänning man kan vara utan, men det var en hel del adrenalin igår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.