SVT:s korrespondent: Kontroversiellt att använda militär mot egna befolkningen

Uppdaterad
Publicerad

Hur President Donald Trumps tal  kommer påverka protesterna är osäkert. Många är trötta på de våldsamma kravallerna och skadegörelsen runt om i USA rapporterar SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg. 

– Det var inte den enande presidenten som många frågat efter de senaste dagarna. Talet inleddes visserligen med att president Trump ville se upprättelse och rättvisa för George Floyd, men i övrigt så var han väldigt tydlig med de hårda tag han vill se, säger Stefan Åsberg USA-korrespondent i SVT:s Morgonstudion.

”Många illa berörda”

President Donald Trump gjorde kort efter ett framträdande framför en ned stängd kyrka. 

Presidentvalet i USA 2020

– En märklig situation, militärpolisen genomförde en ganska aggressiv offensiv mot en fredligdemonstration precis utanför Vita huset. När det visade sig att detta gjordes för att presidenten skulle kunna promenera till en nedstängd kyrka blev många illa berörda.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet