Proryska rebeller i stridsvagnar i den självutnämnda Folkrepubliken Donetsk i östra Ukraina. Arkivbild. Foto: Max Black/AP/TT

Tre barn dödade av landmina i östra Ukraina

Publicerad

Tre barn dödades och ett skadades när en landmina detonerade i rebellkontrollerat område östra Ukraina. Tragedin inträffade i staden Gorlivka, cirka tre mil norr om separatistfästet Donetsk, på söndagen i ett område där många odetonerade explosiva föremål gör tillvaron osäker för invånarna efter fyra års konflikt.

Uppgifterna kommer från Eduard Basurin, som kallas försvarsminister i de proryska separatisternas självutnämnda Folkrepubliken Donetsk (DPR). Det skadade barnet vårdas på sjukhus.

Över 10 000 människor har dödats i eller på grund av striderna mellan de av Ryssland stödda separatisterna och regeringsstyrkor i området sedan 2014, då Ryssland annekterat Krimhalvön i östra Ukraina.

En lång rad försök att få till fred i området har misslyckats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.