Tre personer sitter gripna misstänkta för inblandning i kyrkoattacken i franska Saint-Etienne-du-Rouvray. Foto: TT

Tre personer gripna för kyrkoattacken i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer sitter gripna misstänkta för inblandning i kyrkoattacken i franska Saint-Etienne-du-Rouvray. Två andra personer har släppts.

I tisdags skar två män halsen av en präst i en kyrka i den nordfranska staden i Normandie. Gärningsmännen sköts sedan ihjäl av polis. Terrorgruppen Islamiska Staten har tagit på sig attacken.

Tre gripna

Nu uppger källor nära utredningen att tre personer sitter gripna med anledning av dådet, enligt uppgifter från France Info och Le Figaro.

Terrordåd i fransk kyrka

Det rör sig bland annat om en asylsökande från Syrien. En fotokopia av mannens pass har hittats hemma hos en av gärningsmännens föräldrar.

Den andre som sitter gripen är en 31-årig kusin till en av gärningsmännen och den tredje en 16-årig pojke, som är bror till en man som misstänks vara mentor till en av kyrkoterroristerna.

Två har släppts

Samtidigt har två andra personer släppts. Systern och svågern till den ene av gärningsmännen förhördes på onsdagen och släpptes på torsdagskvällen. Enligt källan finns det inget som binder dem vid brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i fransk kyrka

Mer i ämnet