Kvinnor kräver hårda straff i samband med en uppmärksammad våldtäkt i Kamduni. Protesten ägde rum i slutet av januari. Foto: TT

Bebis dödades när mamma blev gruppvåldtagen

Uppdaterad
Publicerad

En indisk kvinna ska ha utsatts för en gruppvåldtäkt på en buss mitt framför ögonen på sin treåriga dotter. Hennes andra barn – en 14 dagar gammal pojke – dog när gärningsmännen kastade iväg honom i samband med överfallet.

Attacken rapporteras ha inträffat på måndagskvällen när bussen var tom sånär som på den 28-åriga kvinnan, hennes två barn och de två förövarna, enligt Times of India.

Kvinnan hade varit på besök hos familjemedlemmar i byn Khapuriya.

Indien

– Hennes barn hade varit varit sjuk en tid och hon reste för att besöka sin syster, säger Yamuna Prasad, polischef i byn Sheeshgarh där övergreppet ägde rum, till The Independent.

Konduktören hade lovat att lämna av kvinnan vid hemmet i Rampur, men när alla andra passagerare hade stigit av bussen började både han och busschauffören att ofreda henne. Hon gjorde motstånd, varpå männen tvingade i henne alkohol så att hon blev berusad. De kastade iväg hennes bebis – som dog omedelbart.

Gömde sig

Medan övergreppet pågick gömde sig kvinnans treåriga dotter bakom ett säte. Barnet uppges vara det enda vittnet till attacken. 28-åringen var efteråt oförmögen att berätta för poliserna vad som hade hänt när de bad henne att lämna vittnesmål, men barnet vittnade om angreppet.

Efter övergreppet bar gärningsmännen ut kvinnan ur bussen och placerade henne på gatan bredvid busshållplatsen. Då passade treåringen på att smyga sig ut ur fordonet och gömma sig.

Tidigt på tisdagsmorgonen kom kvinnans make till platsen för att leta efter sin familj. Han hittade dottern bredvid sin medvetslösa mor och den 14 dagar gamla bebisen död.

– Vi har gripit de misstänkta och skickat kvinnan på läkarundersökning, säger polischefen Yamuna Prasad till The Telegraph.

Många fall

Indien har skakats av en rad våldtäkter och sexualbrott, vilket har gett upphov till en våg av protester inom landet och hårdare lagstiftning. För bara några dagar sedan dog en 16-årig flicka i Delhi, efter att gärningsmannen först våldtagit och därefter tänt eld på henne. En 19-årig man har gripits, misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Indien

Mer i ämnet