Foto: Daniel Cole/AP/TT

Tredje person gripen efter terrordådet i Nice

Uppdaterad
Publicerad

En tredje person, en man, har gripits efter terrordådet i Notre Dame-kyrkan i Nice, där tre personer höggs till döds, rapporterar Reuters. Den misstänkte gärningsmannen vårdas fortfarande på sjukhus.

Frihetsberövandet ska ha skett på fredagen.

Mannen, som är i 35 år gammal, ska ha träffat den misstänkte gärningsmannen dagen innan dådet, rapporterar Reuters och hänvisar till en källa med insyn i ärendet. Mannen ska vara boende i Nice.

På torsdagskvällen greps en 47 årig man som ska ha haft kontakt med den misstänkte gärningsmannen innan dådet.

Islamistiskt motiv

Det var på torsdagsmorgonen som en knivbeväpnad man tog sig in i Notre Dame-kyrkan i Nice och gick till attack mot flera personer. Mannen skar halsen av en kvinna i 60-årsåldern och dödade sedan två personer till, en 54-årig man och en 44-årig kvinna.

En stund senare konfronterade polisen den misstänkte gärningsmannen, som sköts med flera skott. Mannen, som skrek ”allahu akbar”, bar då med sig en koran och ett flertal knivar som inte använts vid dådet.

Händelsen rubriceras som ett terrordåd med islamistiskt motiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.