Nu vill Donald Trumps advokat anmäla James Comey för att ha läckt uppgifter om presidenten. Foto: TT

Trump: ”Comey är en läckare”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en osedvanligt lång frånvaro från Twitter har nu president Donald Trump kommenterat den sparkade FBI-chefen utsagor under förhöret i senatens underrättelseutskott. Nu vill Trump anmäla James Comey.

”Trots många falska uttalanden och lögner, total och komplett upprättelse… och WOW, Comey är en läckare” skrev Trump vid 12-tiden svensk tid.

”Mycket bra rapportering av @foxandfriends och så många andra. Tack!” löd uppföljningen runt 40 minuter senare, med hänvisning till det nyhetsprogram kanalen Fox News sänder varje morgon, som presidenten gjort sig känd för att såväl följa noggrant som twittra om.

LÄS MER: Trumps advokat slår tillbaka mot James Comeys uttalanden

Möter ”Obamacares offer”

Twitteraktiviteten var den första på över två dygn efter att Trump tillkännagivit sin nominering av Christopher A. Wray till ny FBI-chef, och gett sig iväg på en resa till Cincinnati i Ohio för att diskutera hälsovård och infrastruktur samt ”möta Obamacares offer”.

Den av Trump sparkade FBI-chefen James Comeys vittnesmål inför senatens underrättelseutskott under gårdagen följdes av stora delar av USA:s befolkning, och dubbades på flera håll ”Washingtons Superbowl” med hänvisning till den i USA enormt populära årliga finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL.

LÄS MER: Tvekampen med Comey är inte över för Trump

Nekar till anklagelserna

Comey vittnade utifrån anteckningar han fört efter möten med Trump, som i enrum ska ha bett honom om lojalitet och om att släppa utredningen mot Trumps tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn.

Trump har via sin advokat Marc Kasowitz nekat till anklagelserna, och i sin tur anklagat Comey för att ha läckt privata samtal med Trump till medierna.

Vill anmäla Comey

Senaste uttalandet kommer från Donald Trumps advokat Marc Kasowitz, som nu planerar att anmäla James Comey för att ha läckt anteckningar om samtal med Trump, det rapporterar CNN.

Marc Kasowitz kommenterade igår Comeys vittnesmål och menade då att relevanta myndigheter bör undersöka om det kan ligga något brottsligt i läckan. Enligt Comey hade han rätt att läcka anteckningarna eftersom de var hans egna och inte innehöll något konfidentiellt.

LÄS MER: Comey förhörd i senaten om Trumps påtryckningar: ”Lögnare”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trump sparkar FBI-chef

Mer i ämnet