I en serie tweets bemöter nu Donald Trump de senaste veckornas stora samtalsämne, nämligen den kring hans påstådda affär med den tidigare porrskådespelaren Stephanie Clifford. Foto: TT

Trump erkänner avtal med advokat som tystade porrskådespelare

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president betalade sin förre advokat Michael Cohen för att hindra före detta porrskådespelaren Stephanie Clifford från att sprida ”falska och utpressaraktiga anklagelser”. Det skriver Donald Trump på Twitter.

I en serie tweets bemöter nu Donald Trump de senaste veckornas stora samtalsämne, nämligen den kring hans påstådda affär med den tidigare porrskådespelaren Stephanie Clifford, också känd som Stormy Daniels.

Donald Trump skriver att Michael Cohen fick ”månatligt engagemangsarvode” för att se till att Stephanie Clifford inte spred det som Donald Trump menar är lögner under presidentvalskampanjen 2016.

Arvodet ska inte ha tagits från hans kampanjpengar, skriver han.

”Privat överenskommelse”

”Överenskommelsen användes för att stoppa de falska och utpressaraktiga anklagelser som hon gjort om en affär, trots att hon redan skrivit under ett detaljerat brev där hon erkänner att någon affär aldrig ägt rum. Innan avtalets bröts av Ms. Clifford och hennes advokat var det här en privat överenskommelse”, skriver Donald Trump.

Hans senaste uttalande kommer efter att New Yorks före detta borgmästare Rudy Giuliani, som numera företräder honom juridiskt, gått ut och sagt att Michael Cohen fått 130 000 dollar i ersättning för att Donald Trump velat tysta ner Stephanie Clifford.

Hon stämmer Donald Trump just nu för att försöka ta sig ur det tidigare ingångna avtalet och för att hon menar att han har förtalat henne.

Efter Donald Trumps senaste tweets om affären säger nu Stephanie Cliffords advokat Michael Avenatti till MSNBC att presidenten nu öppnat för ytterligare en förtalstämning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.