Den tidigare porrskådespelaren Stephanie Clifford hävdar att hon haft en affär med presidenten 2006. Foto: TT

Giuliani: Trump ersatte Cohens kostnader

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump betalade tillbaka de 130 000 dollar som advokaten Michael Cohen gett till den tidigare porrstjärnan Stephanie Clifford, känd som Stormy Daniels, uppger presidentens advokat Rudy Giuliani.

– Presidenten betalade tillbaka under en period på flera månader, säger Giuliani i Fox News-programmet ”Hannity”.

Han säger att betalningen var laglig eftersom det inte handlade om valkampanjpengar.

Nekade till att ha känt till betalningarna

Donald Trump medgav förra veckan att Michael Cohen representerade honom i uppgörelsen med Stephanie Clifford. Tidigare har presidenten nekat till att överhuvudtaget ha känt till betalningen och Michael Cohen har hävdat att pengarna kom från hans egen ficka.

De nya uppgifterna från Rudy Giuliani motsäger alltså både Donald Trumps och Michael Cohens tidigare uttalanden.

Cohen är även föremål för en FBI-utredning som bland annat rör om pengarna han ersatte Clifford med kom från Trumps valkampanj.

Rudy Giuliani och Donald Trump. Foto: TT

Påstådd affär 2006

Den tidigare porrskådespelaren, känd som Stormy Daniels, hävdar att hon haft en affär med presidenten 2006 och att Cohen betalat henne 130 000 dollar några dagar före presidentvalet i oktober 2016, för att hon skulle hålla saken hemlig. Hon vill nu att en domstol låter henne slippa överenskommelsen.

I slutet av mars berättade Stephanie Clifford själv i en tv-intervju om sin påstådda affär med Donald Trump. Affären ska ha ägt rum sommaren 2006.

Donald Trump förnekar att de två någonsin skulle ha haft en affär. 

Stämde Trump

Clifford har även sagt sig ha blivit hotad av en man på en parkeringsplats i Las Vegas 2011. Mannen sade enligt Clifford till henne att ”lämna Trump ifred”. Den 30 april tog historien ännu en bisarr vändning när Stephanie Clifford stämde Donald Trump för ärekränkning över ett tweet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.