President Donald Trumps kampanj ska granskas av den särskilde åklagaren Robert Mueller. Foto: TT arkiv

Trump: Mueller kommer att vara schysst

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om Rysslands inblandning i presidentvalet i USA i fjol ställer landet i dålig dager, enligt Donald Trump.

I en intervju med tidningen New York Times säger presidenten att han tror att den särskilde åklagaren Robert Mueller kommer att behandla honom schysst.

Krävt ny åklagare

Trumps uttalande går på tvärs mot den senaste kritiken som republikaner uttalat om Muellers trovärdighet, där de krävt att en ny särskild åklagare ska utses för att utreda om han är partisk mot Trump.

Muellers utredning granskar påståendena att Trumps stab samarbetade med Moskva under valrörelsen, något som presidenten beklagat sig över.

”Dålig dager”

– Det ställer landet i väldigt dålig dager, och sätter landet i en mycket dålig position. Ju snabbare det är över, desto bättre är det för landet, säger presidenten till tidningen.

Han tillägger att han inte är orolig för den pågående utredningen. ”Alla vet” att Ryssland inte var i maskopi, säger han.

”Påhittade anklagelser”

Trump hävdar, som så många gånger förr, att anklagelserna är påhittade av Demokraterna ”som en ursäkt för att de förlorade valet”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.