• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

USA:s president Donald Trump och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild från i somras. Foto: AP/TT

Trump och Erdogan i möte om mordet på Khashoggi

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har träffats för att diskuterat hur man ska agera efter mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi. Det uppger Vita huset, enligt Reuters.

Världsledarna träffades över en middag i Paris på lördagen, där de båda är på plats för att under söndagen hedra minnet efter de som miste sina liv under första världskriget – exakt 100 år sedan kanonerna tystnade.

Exakt vad som sades under mötet är inte känt, men det skedde över en middag efter att Erdogan delat med sig av ljudinspelningar som bevisa mordet till USA, Saudiarabien, Storbritannien, Tyskland och Frankrike.

Turkiet meddelade även på lördagen att polisen kommer sluta leta efter Khashoggis kvarlevor. Anledningen är att det gått mer än en månad sedan den saudiska journalisten mördades inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul, utan att några kvarlevor har hittats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Saudisk journalist död

Mer i ämnet