Trump: ”Ondskefulla förlorare”

Uppdaterad
Publicerad

Han vill inte kalla dem monster, eftersom detta skulle göra dem nöjda. I stället säger USA:s president Donald Trump ”ondskefulla förlorare” om den eller de personer som ligger bakom dådet i Manchester.

Donald Trump befinner sig just nu i Israel på sin första utlandsresa som president. Direkt efter att han träffat den palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas i Betlehem på tisdagförmiddagen höll Trump ett kort anförande där han berättade att hans tankar går till folket i Manchester:

– Så många unga, vackra och oskyldiga människor som njöt av att leva sina liv har blivit mördade av ondskefulla förlorare i livet, sade Trump.

LÄS MER: Misstänkt gärningsman död i attentatet

– Jag tänker inte kalla dem för monster, eftersom de skulle gilla att bli kallade det. De skulle tycka det är ett storslaget namn. Jag kommer från och med i dag kalla dem förlorare, för det är precis vad de är. Det kommer att komma fler av dem, men de är förlorare. Kom ihåg det.

Donald Trump ska nu resa vidare till Bryssel, den plats han nyligen benämnde ”helveteshålet”. Dådet i Manchester sätter ny fokus på säkerheten inför presidentens ankomst till Natomötet, dit 4.000 poliser kommenderats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet