Foto: TT

Trumps advokater kräver att boken om presidenten stoppas

Uppdaterad
Publicerad

En av Donald Trumps advokater har skickat ett varningsbrev till författaren Michael Wolffs förläggare, uppger Washington Post. Advokaten kräver att boken, som ska innehålla en rad avslöjanden om Trumps första tid i vita huset, stoppas.

Boken ”Fire and Fury: Inside the Trump White House” har redan fått rubriker världen över, trots att den ännu inte kommit ut i affärerna.

Nu har en av presidentens advokater skrivit ett brev till författaren och förlagets vd i ett försök att stoppa utgivningen, enligt tidningen Washington Post.

Övervägen anmälan

I brevet skriver Charles J. Harder bland annat att boken innehåller flera felaktigheter och att man överväger en anmälan om förtal.

”Vi undersöker flera falska och/eller grundlösa påståenden du gjort om Mr. Trump”, skriver advokaten i brevet och riktar sig till författaren Michael Wolff, enligt ABC News.

Liknande brev till Bannon

Tidigare ska presidentens team med advokater även ha skickat ett liknande brev till Donald Trumps förre chefstrateg Steve Bannon, enligt ABC News, där de uppmanar honom att sluta göra ”falska uttalanden” om presidenten och hans familj.

Steve Bannon har inte kommenterat brevet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.