Tusentals bilar återkallas – bromspedalen kan lossna

Publicerad

38 000 Volkswagen-bilar återkallas efter att man upptäckt att bromspedalen kan lossna vid en kraftig inbromsning, rapporterar norska tidningen Dagbladet.

Bilen det handlar om är den senaste generationen av Volkswagen-modellen Golf. Den nya modellen skulle erbjuda det ”största teknologiska framsteget i bilens historia” med en mer digitaliserad körning, skriver Dagbladet.

Men vid en intern säkerhetsgenomgång av bilen har det nu visat sig att bromspedalen riskerar att lossna vid bromsning. Enligt Dagbladet så ska undermålig svetsning vara orsaken till felet.

Det är inte bara Golf-modellen som återkallas utan även Golf Sportvan, Tiguan, Touareg och T-Roc. Alla bilar som återkallas är sådana som är tillverkade 2020 och automatväxlade.

– Vi skickar tillbaka alla bilarna, undersöker dem och reparerar dem om det är nödvändigt, säger en källa till carrecalls.eu.

Marcus Thomasfolk, informationschef på Volkswagen Sverige, säger till Aftonbladet att 1 300 bilar i Sverige ska tillbaka till verkstaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.