Två gripna för misstänkt spioneri i Turkiet – kopplat till mordet på Jamal Khashoggi

Uppdaterad
Publicerad

Två personer inom underrättelsetjänsten i Förenade Arabemiraten har gripits i Turkiet efter att de misstänks ha spionerat, rapporterar Reuters.

Gripandet skedde i Istanbul i måndags. En av de som gripits misstänks ha varit inblandad i mordet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi.

Den ene av de två männen ska ha rest till Turkiet i oktober 2018, bara dagar efter det att Khasshoggi tros ha blivit mördad inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul. Enligt turkiska myndigheter ska den ande mannen ha anlänt till landet senare för att hjälpa sin  kollega.

– Det kan röra sig om ett försök att kartlägga och samla information om saudier, även dissidenter, som bor i Turkiet, säger en talesperson för turkiska myndigheter, som bekräftar att man haft männen under uppsikt i mer än sex månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Saudisk journalist död

Mer i ämnet