Fredsförhandlingar Colombia-ELN pågår. Här Ecuadors utrikesminister Guillaume Long (mitten) som välkomnar ELN:s representant Pablo Beltrán (höger) och den colombianska regeringens representant Juan Camilo Restrepo (vänster) när de formella samtalen inleddes i Quito, Ecuador, i februari Foto: TT

Två kidnappade journalister har släppts

Publicerad

Efter flera turer, med motstridiga besked, meddelar en befattningshavare att ELN-gerillan i Colombia har frigett två kidnappade journalister från Nederländerna.

De två kidnappades för fyra dagar sedan i nordöstra Colombia, nära gränsen mot Venezuela, när de var ute på jobb. Uppgiften att de båda, som är i 60-årsåldern, nu är frigivna kommer från Defensoría del pueblo, kansliet hos en statlig ombudsman.

Dådet är en i raden av händelser som kan försvåra de fredsförhandlingar som pågår mellan rebellerna och landets regering.

Nationella befrielsearmén (ELN) är Colombias näst största gerilla. Den största, Colombias väpnade revolutionära styrkor (Farc), slöt ett fredsavtal med regeringen i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.