Foto: TT

Tvååring räddad ur bråddjup brunn – efter tolv timmar

Uppdaterad
Publicerad

En tvåårig pojke i Rumänien föll ner i en djup och mycket trång brunn. Räddningen drog ut på tiden, först efter tolv timmars slit lyckade räddningsarbetarna få upp honom.

Tvååringen var ute och lekte med sina äldre syskon på gården, i byn Balta Sarata i södra delen av landet, när olyckan var framme. Syskonen lyfte på locket till en brunn och i ett obevakat ögonblick föll pojken i och försvann.

Omöjlig att nå

Och brunnen var djup, hela 16 meter. Samtidigt var den bara 30 cm i diameter, vilket gjorde det mycket svårt att nå ned till pojken, rapporterar Reuters.

Räddningstjänsten kallades till platsen men hade även de stora svårigheter med att nå ned till botten av det djupa och trånga hålet. Timmarna gick, och för att pojken inte skulle frysa blåste räddningsarbetarna ner varmluft i schaktet. Dessutom kunde  de titta till honom via en kamera som skickades ner.

TV: Baby mirakelräddad ur avloppsrör i Kina

Efter närmare tolv timmars hårt arbete kunde pojken till slut räddas, men för att nå ned hade man varit tvungna att ta upp en jättelik grop  vid sidan av brunnen med hjälp av grävmaskin.

Pojken togs till en väntande ambulans som förde honom till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.