Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En mångmiljon affär som inte riktigt har gått som planerat. Se hur Elon Musks köp av Twitter har gått i klippet ovan. Foto: Susan Walsh/Chris Delmas

Twitter stämmer Musk – vill tvinga honom genomföra köpet

Uppdaterad
Publicerad

Twitter stämde Elon Musk på tisdagen för att ha brutit mot avtalet på 44 miljarder dollar för att köpa den sociala medieplattformen och har bett en domstol i delstaten Delaware att beordra miljardären att slutföra affären, enligt en domstolsansökan rapporterar Reuters.

Elon Musk bestämde sig för att köpa Twitter i april men förklarade förra veckan att han hade för avsikt att gå ur affären. Han menar att Twitter brutit mot avtalet genom att inte svara på förfrågningar om information om falska konton eller skräppostkonton på plattformarna, vilket är grundläggande för dess affärsresultat.

För att pressa Musk att hålla sig till förvärvsavtalet stämde Twitter honom i en domstol i Delaware. Rätten kommer att avgöra om han fortfarande är bunden att slutföra köpet eller om Twitter har brutit mot sin skyldighet att förse Musk med uppgifter som han begärt, vilket ger honom rätt att dra sig ur.

”Efter att ha satt upp ett offentligt spektakel för att sätta Twitter ur spel, och efter att ha föreslagit och sedan undertecknat ett säljarvänligt fusionsavtal, tror Musk uppenbarligen att han – till skillnad från alla andra parter som omfattas av avtalslagstiftningen i Delaware – är fri att ändra sig, smutskasta företaget, störa dess verksamhet, förstöra aktieägarvärde och därefter lämna”, stod det i stämningsansökan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.