Demokraternas problem kan bli att de tappar i de nyckelgrupper som ledde dem till seger. Foto: Drew Angerer/AFP/TT samt SVT

Unga demokraters krav på Biden: ”Måste leverera”

Uppdaterad
Publicerad

Joe Bidens popularitet faller snabbt – speciellt bland de nyckelgrupper som låg bakom hans valseger. De unga är nu är starkt kritiska till sin president.

– Det finns många saker som väljare kan peka på där politiker lovat saker men inte levt upp till det, säger Maeve Hall, ungdemokrat i Virgina.

Många unga demokrater i USA menar att brutna vallöften och uteblivna reformer kan kosta partiet makten över kongressen i mellanårsvalet. SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg har träffat några av dem som nu är besvikna på partiet.

– Det enda sättet som Joe Biden kommer kunna få unga personer att rösta på honom är om han faktiskt levererar de här kritiska investeringarna i unga, säger Danny Andersson. Han är aktiv i ungdemokraterna vid University of Richmond i Virginia.

Spela klippet för att höra mer om hur de resonerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.