Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett bostadshus kollapsade i Marseille, Frankrike, under söndagen. Flera personer saknas fortfarande. Foto: Clement Mahoudeau/AFP

Fyra döda efter husras i Marseille

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra personer har omkommit i en kraftig explosion som inträffade i ett bostadshus i centrala Marseille. Det letas ännu efter saknade personer i en kamp mot klockan.

Natten mot söndag vaknade många i området – ett centralt kvarter i staden – av en smäll. Fyravåningshuset där själva explosionen tycks ha ägt rum kollapsade. Det sades inledningsvis att åtta personer saknades och fem personer i grannhusen hade skadats.

Räddningsarbetet har försvårats av svårsläckta bränder i resterna av fyravåningshuset, men Marseilles borgmästare Benoît Payan vill inte ge upp, efter mer än ett dygn.

– Det finns fortfarande hopp, och så länge det finns hopp kommer vi inte att sluta leta, säger han på måndagsmorgonen.

Gasläcka misstänks ligga bakom

Brandkårens chef Lionel Mathieu säger att bränderna inte har nått alla delar av rasmassorna. På måndagen sade han till nyhetsbyrån AP att man hittat fyra döda i rasmassorna och letar fortfarande efter ytterligare fyra som saknas.

Explosionen misstänks vara orsakad av en gasläcka. En stark gaslukt uppges ha spridit sig i kvarteret efter händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.