En palestinsk man i Gazaremsan gör segertecknet trots förödelsen efter ett av tisdagens flyganfall. Foto: Mohammed Saber /EPA

Uppgifter: Samtal om vapenvila i Gazaremsan

Uppdaterad
Publicerad

Obekräftade uppgifter om att vapenvila trots allt håller på att förhandlas fram mellan Israel och Hamas, började cirkulera under tisdagskvällen i israeliska medier.

Tidningen Haaretz rapporterar att en vapenvila väntas träda i kraft ”inom några dagar” och hänvisar till anonyma israeliska politiska källor.

– Det finns inga avgörande resultat och det kommer inte heller att finnas. Vi är alla trötta, säger källan till tidningen.

Israel-Palestina 2021

En hebreisk tv-kanal hävdar att Egypten har ett förhandlingsförslag som går ut på att en vapenvila träder i kraft klockan 6 på torsdag morgon. Enligt en artikel i Times of Israel ska Hamas ha gått med på förslaget men Israel har ännu inte svarat.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu upprepade dock tidigare under tisdagen sitt tidigare besked att anfallen mot Gaza kommer att fortsätta så länge det krävs för att ”återställa lugnet för Israels medborgare”.

Sedan våldsamheterna inleddes förra måndagen har minst 213 palestinier dödats i Gazaremsan och 12 personer i Israel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Israel-Palestina 2021

Mer i ämnet