Säkerhetspersonal står vakt efter attackerna i Sri Lanka. Foto: Jewel Samad / AFP / TT

Skottlossning i Sri Lanka efter polisinsats vid misstänkt bombfabrik

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning utbröt på fredagen mellan lankesisk polis och en grupp män under en sökinsats i östra delen av landet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Enligt en talesperson för Sri Lankas militär hördes en explosion under sökinsatsen vid en misstänkt bombfabrik och när polisen kom till platsen blev de beskjutna. Det finns ännu inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Enligt lokala medier tros bombvästar ha tillverkats på den aktuella platsen.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Polisen söker efter 140 personer som misstänks ha kopplingar till terrororganisationen IS och påskdagens självmordsdåd mot kyrkor och hotell runtom i landet. Hittills har 70 misstänkta gripits, bland dem egyptiska och syriska medborgare.

Mässor inställda

Omkring 250 människor miste livet och 500 skadades på påsksöndagen. Denna söndag har katolska mässor i hela landet ställts in av rädsla för ytterligare attentat.

IS har sagt sig ligga bakom attentatet, men det har ännu inte kunnat bevisas. Lankesiska myndigheter säger att det är nio personer som genomfört dåden, åtta män och en kvinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Mer i ämnet