Skärmdump från en marokansk nyhetssändning visar människor på orten där kvinnornas kroppar hittades. Platsen ligger i närheten av det lilla samhället Imlil och ligger cirka en mil från Toubkalberget, Nordafrikas högsta bergstopp. Det är ett populärt område att vandra i. Foto: KECH24 Moroccan News Channel/AFP/TT

Uppgifter: Tre gripna för mordet på de skandinaviska kvinnorna i Marocko

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer ska ha gripits i Marocko misstänkta för ett brutalt mord på två skandinaviska kvinnor, och en fjärde jagas. Det uppger VG, som hänvisar till en källa med insyn i polisarbetet.

– Inom 24 timmar ska alla troligtvis vara gripna, säger källan.

De danska och norska kvinnorna, som båda var i 20-årsåldern, hittades döda i det lilla samhället Imlil, där de var på en backpacker-resa. Kropparna, med knivskador på halsen, hittades av förbipasserande.

Marockos inrikesdepartement har än så länge bekräftat att en person misstänkt för mordet har gripits, och att man inte utesluter att fler kan vara inblandade. Mannen greps i Marrakesh omkring sex mil från Imlil.

Kvinnor mördade i Marocko

Källa: Ska gripas inom 24 timmar

Enligt obekräftade uppgifter till norska VG, från en myndighetsperson, ska ytterligare två personer ha gripits under tisdagen av polis, som jagar efter en fjärde misstänkt.

– Polisförhör med en av de misstänkta indikerar att det finns tre andra involverade. Alla är identifierade och polisen letar efter dem. Inom 24 timmar ska alla troligtvis vara gripna, säger en högt uppsatt myndighetsperson till VG.

Enligt källan arbetar polis just nu med att få reda på motivet till mordet.

Få turister i området

Imlil ligger cirka en mil från Toubkalberget, Nordafrikas högsta bergstopp.

VG skriver att enligt lokala medier var tältet rest i närheten av övernattningsstället Club Alpin Francais som ligger alldeles vid foten av Toubkalberget. Lokala källor säger till VG att kvinnorna hade en egen bergsguide, och att det är få turister för närvarande i området.

– De kom dit och satte upp sitt läger sent i går kväll eller i natt, säger Mustapha Bouindadin en bergsguide till VG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnor mördade i Marocko

Mer i ämnet