Än så länge har 21 amerikaner fått uppsöka läkarhjälp och några har fått återvända hem. Foto: TT

USA överväger att stänga amerikanska ambassaden på Kuba

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera amerikanska diplomater av oförklarliga anledningar drabbats av något som påverkar deras hälsa negativt, överväger man nu att helt stänga den amerikanska ambassaden på Kuba. Det meddelar USA:s utrikesminister Rex Tillerson.

Under söndagen meddelades det att president Trumps administration överväger att stänga den amerikanska ambassaden i Havanna, Kuba. Detta efter att amerikanska diplomater vid flera tillfällen haft oförklarliga hälsoproblem.

LÄS MER: Mystiska hörselskador på Kuba-ambassad

Mystiska hörselskador på Kuba-ambassad

Enligt Rex Tillerson är läget just nu under utvärdering, men han framhåller att situation är väldigt allvarligt.

Diplomater fick åka hem

Än så länge har 21 amerikaner fått uppsöka läkarhjälp och några har fått återvända hem. Tidigare har Rex Tillerson kallat hälsoproblemen för ”attacker mot hälsan” men statsdepartementet kallar det nu hellre för ”incidenter”.

Vem eller vad som orsakar dessa problem på ambassaden i Havanna är ännu oklart. Hälsoproblemen inkluderar nedsatt hörsel och talförmåga, huvudvärk och illamående. En teori är att diplomaterna har utsatts för någon form av ljudattacker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mystiska hörselskador på Kuba-ambassad

Mer i ämnet