Här fångar en övervakningskamera den husbil som sprängdes i centrala Nashville. Foto: AFP/Twitter/Metro Nashville Police Department

63-åring pekas ut som Nashvillebombare

Uppdaterad
Publicerad

En 63-årig man misstänks ligga bakom explosionen i en husbil i centrala Nashville i fredags. Dna som hittats på platsen kommer från mannen.

– Han var närvarande när bomben detonerade och försvann sedan, säger Don Cochran, åklagare i Tennessee, vid en presskonferens.

Poliskällor har tidigare sagt till CNN att det troligen rör sig om ett självmordsdåd. Men FBI säger att det är för tidigt att tala om motiv.

Låt ska ha spelats

Under söndagen berättade några av de poliser som var först på plats om explosionen. Husbilen hade gått ut med ett varningsmeddelande och därefter spelades låten ”Downtown” av Petula Clark, berättar de.

– Jag stod vid min bil och hörde min kollega säga att musiken började spelas. Jag gick närmare och kände ”åh gud”, säger polisen Amanda Topping till WTVF.

Boende evakuerade

Under söndagskvällen, svensk tid, stängdes Murfreesboro road, öster om Nashville, av, då en lastbil hörts spela ”liknande ljud”. Dessutom evakuerades boende, skriver nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.