Mamman till den mördade flickan som ligger under ett hav av blommor. Foto: Scanpix

Våldtogs innan hon brändes ihjäl

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha våldtagit den 16-åriga flickan, tros männen ha skickat sina vänner för att elda upp henne.

Hundratals människor protesterade på torsdagen i Calcutta i Indien med anledning av ett brutalt sexbrott då en 16-årig flicka två gånger våldtogs av en grupp män. Knappt en månad senare tände två män eld på flickan, som avled på sjukhus.

Ville tysta henne

På sin dödsbädd berättade hon för sjukhuspersonal att män, som stod de misstänkta våldtäktsmännen nära, tänt eld på henne i hennes hem.

På torsdagen, två månader efter den första attacken, gjorde polisen de första gripandena. Flickans far säger till AFP att gärningsmännen försökte tysta flickan genom att döda henne.

Flera uppmärksammade fall

Fallet med den ihjälbrända indiska flickan är ett av flera som uppmärksammats internationellt. För ett drygt år sedan protesterade mängder av människor i Calcutta sedan en 23-årig kvinna avlidit efter en brutal våldtäkt. Hot, våld och trakasserier mot våldtäktsoffer är också vanligt i Indien och något som återkommande kritiseras av människorättsorganisationer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Protester efter gruppvåldtäkt

Mer i ämnet