President Erdogan talade med anhängare efter morgonbönen i Eyup Sultan-moskén i Istanbul. Han lovprisade storsegern som ger hans AK-parti egen majoritet. Foto: TT

Valet får Erdogan att twittra

Uppdaterad
Publicerad

För bara ett år sedan såg han Twitter som ett djävulens redskap som borde utrotas. Men AK-partiets valseger gjorde Turkiets president Recep Tayyip Erdogan så överlycklig att han kände sig manad att twittra.

”Jag gratulerar AK-partiet som fick egen majoritet, och min broder Ahmet Davutoglu som är AK-partiets ordförande och Turkiets premiärminister”, twittrade han.

I ett annat tweet gratulerade han övriga partier som deltog i valet och ”alla medborgare som visade sin nationella vilja med sina röster”.

Turkiska valet 2015

Inför lokalvalen i mars 2014 lät Erdogan, som då fortfarande var premiärminister, stänga Twitter och Youtube som användes för att sprida ljudinspelningar som tydde på att han och hans innersta cirkel var inblandade i en korruptionsskandal.

Han beskrev senare samma år sociala medier som ”en kniv i handen på en mördare”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turkiska valet 2015

Mer i ämnet