Soldater drabbar samman med demonstranter vid gränsstaden Urena. Foto: Juan Barreto/AFP/TT

Venezuela: Uppgifter om tårgas vid gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Venezuelanska soldater skjuter tårgas mot en grupp människor som försöker ta sig över gränsen mot Colombia, rapporterar Reuters

Samtidigt kommer det uppgifter om att tre soldater som posterats vid gränsen lämnat sina poster.

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó, som utropat sig till tillfällig president i Venezuela, sade tidigare att militär personal hjälpt honom att trotsa ett förbud att lämna landet.

– Vi är här för att de väpnade styrkorna deltog i den här processen, slog Guaidó fast.

Gränsövergångar stängda

Oppositionsledaren var en av tusentals som i fredags samlades i den colombianska gränsstaden Cúcuta för välgörenhetskonserten ”Venezuela live aid”, som ska samla in pengar till nödhjälp för det krisande landet.

Som svar meddelar Venezuelas vicepresident Delcy Rodríguez via Twitter att samtliga gränsövergångar till Colombia i delstaten Táchira nu stängs, och han anklagade samtidigt den colombianska regeringen för att hota Venezuelas fred och självständighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.