Foto: TT

”Norska polisen vet vilka som ligger bakom hotet”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen vet vem det är som ligger bakom terrorhotet mot Norge, enligt den norska tidningen Verdens Gang.

Den norska polisen ska känna till identiteten på den terroristgrupp som står bakom hotet mot landet, det ska enligt uppgift handla om syriska extremister. Men de är osäkra på var gruppen befinner sig, skriver Verdens Gang, VG, och hänvisar till flera oberoende källor.

Tidigare under söndagen höll polisen i Norge en presskonferens där man förklarade att terrorhotet inte längre var lika stort. Ett av skälen till detta var enligt säkerhetspolisen, PTS, att man fått in en stor mängd tips.

– Vi har mycket hög kvalitet på den informationen vi har fått och jag har hög trovärdighet på den. Den informationen säger att hotet inte längre är lika stort, säger PST:s kommunikationsdirektör Trond Hugubakken.

”Hotet minskar”

Exakt vad det är för information har inte polisen gått ut med men enligt VG rör det sig alltså om en grupp radikala extremister från Syrien. Martin Bernsen, informationschef på PST säger till VG man inte vill inte berätta vad det är för ny information man har.

– Vi gör en samlad hotbedömning baserat på all den information som vi har fått, och det vi ser tyder på att hotet nu minskar, säger han till VG.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrorhot mot Norge

Mer i ämnet