6 januari-utskottet utreder stormningen av Kapitolium i fjol. Foto: Doug Mills / AP / TT

Vill förhöra Secret Service om raderade sms

Publicerad

Utskottet som utreder stormningen av USA:s kongressbyggnad Kapitolium den 6 januari i fjol vill förhöra Secret Service om de sms som säkerhetspoliser till dåvarande president Donald Trump uppges ha raderat.

Ordföranden Bennie Thompson säger i ett uttalande att utskottet ”söker de relevanta textmeddelandena, såväl som alla efteråtgärdsrapporter som har utfärdats i alla divisioner av Secret Service som angår eller på något sätt berör händelserna den 6 januari 2021.”

Beskedet kommer inte långt efter det att tillsynsmyndigheten för inrikes säkerhet (OIG) uppgett att meddelanden från den 5 och 6 januari 2021 ska ha raderats av Secret Service när stormningen började utredas. Secret Service, som ansvarar för presidentens livvaktsskydd, har tillbakavisat uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.