Vittnena om fruktansvärda scenerna: ”Såg barn ligga på gatan”

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal personer blev vittnen till när en bilförare körde rakt in i en pågående parad i staden Waukesha på söndagen. På plats var Corey Montiho som i den efterföljande paniken började leta efter sin familj.

– Det låg pom-poms, skor och utspilld varm choklad överallt. Jag gick från kropp till kropp för att hitta min dotter, berättar han för lokaltidningen Milwaukee Journal Sentinel.

Minst fem personer dog och 40 personer skadades vid händelsen. Corey Montihos fru och barn klarade sig dock utan fysiska skador.

– Min familj är i säkerhet men många är det inte. Jag höll en liten flickas huvud i mina händer. Jag höll hennes mamma när hon kollapsade, säger han.

Läs mer: Bilförare mejade ner julfirare i Wisconsin

Vittnet Melinda Stoffel såg det blodiga förloppet från sitt fönster.

– Det var totalt kaos och fullt av skrik. Jag sprang ut och såg hur barn låg på gatan, säger hon till CBS News.

Desto närmare befann sig Angelito Tenorio som precis lämnat gatan där paraden pågick. Han såg hur bilföraren kom farandes i sitt fordon med vad han beskriver som gasen i botten.

– Sen hörde vi en hög smäll och öronbedövande skrik från personer som träffats av bilen. Sen såg vi hur folk sprang, berättar han för Milwaukee Journal Sentinel.

Hör vittnena om händelseförloppet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.