Foto: Guillaume Horcajuelo/TT

Ytterligare tre poliser misstänks för brott i samband George Floyds död

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare tre polismän misstänks nu för brott i samband med George Floyds död. Dessutom skärps misstankegraden mot den polisman som redan misstänks ha orsakat den 46-årige Floyds död, rapporterar tidningen Star Tribune.

Enligt Star Tribunes källor väntas Minnesotas delstatsåklagare, Keith Ellison, väcka åtal mot tre ytterligare poliser som på olika sätt deltog i gripandet av Floyd. De misstänks för medhjälp till mord. Uppgifterna bekräftas av Minnesotas senator Amy Klobuchar.

– Det här är ytterligare ett viktigt steg mot rättvisa, säger Klobuchar i en tweet.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Samtidigt väntas Ellison skärpa misstankegraden mot den polisman som misstänks ha orsakat Floyds död, från mord av tredje graden till mord av andra graden, ett brott som kan ge upp till 40 års fängelse. 

”Ett bitterljuvt ögonblick”

Familjen Floyds advokat, Benjamin Crump, kallade beskedet ”ett bitterljuvt ögonblick” och sade att familjen är ”djupt tacksamma” för åklagare Ellisons beslut.

George Floyd dog i samband med ett brutalt polisingripande i Minneapolis i USA den 25 maj. Hans död har lett till stora protester och oroligheter över hela USA, men även i andra delar av världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protesterna i USA efter George Floyds död

Mer i ämnet