Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här slår drönaranfallets vrakdelar ner mot byggnad i Moskva. Foto: TT/Reuters

Zelenskyj: ”Oundvikligt” att kriget når Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att kriget kommer till Ryssland efter drönaranfallet mot Moskva under natten mot söndagen.

– Gradvis, återvänder kriget till ryskt territorium – till de symboliska platserna och de militära baserna, och detta är en oundviklig, naturlig och absolut rättvis process, säger den ukrainske presidenten under ett besök i den västligt belägna ukrainska staden Ivano-Frankivsk.

– Ukraina blir starkare, tillägger han men varnar samtidigt för att landet måste förbereda sig för nya ryska anfall mot energiinfrastruktur till vintern.

Zelenskyjs kommentar kommer efter att Ukraina, enligt Ryssland, under natten mot söndagen återigen försökt anfalla Moskva och Krim med drönare.

Drönarna mot Moskva ska ha skjutits ned av ryskt försvar, men vrakdelarna uppges ha orsakat en del skador på skyskrapan ”Moskva City” – där flera departement uppges ha sina lokaler, enligt The Insider, som är en oberoende rysk nätpublikation.

Händelsen är de senaste i en rad drönarattacker inne i Ryssland, inklusive mot Kreml och ryska städer nära gränsen till Ukraina, som Moskva anklagar Ukraina för att ligga bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.