Bravida köper upp det finska bolaget Hangö elektriska. Foto: TT

Svenska Bravida köper upp finskt bolag

Publicerad

Installations- och serviceföretaget Bravida, med närmare 10 000 anställda i Norden, köper det finska bolaget Hangö Elektriska.

– Hangö Elektriska är ett välfungerade företag med bra och tydliga ledare. Det skapar goda förutsättningar för att driva utvecklingen tillsammans, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef vid Bravida.

Det här är Bravidas femte förvärv i Finland.

Ska bli större och starkare

Hangö Elektriska erbjuder helhetslösningar inom el och vvs till kunder i både Finland och Sverige och har sitt huvudkontor i Hangö och kontor i Billnäs.

– Jag vill utveckla verksamheten ytterligare och det blir möjligt med Bravida som ägare. Vi blir både större och starkare tillsammans, säger Jörgen Henriksson, som ägt bolaget tillsammans med Henry Holmgård. Henriksson som tidigare varit verkställande direktör blir nu avdelningschef för verksamheten i Bravida Finland.

Den andra ägaren Henry Holmgård går i pension i samband med förvärvet.

Hangö Elektriska hade 2017 närmare 90 anställda och omsatte kring 15 miljoner euro.

Uppgifterna bygger på ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.