Fem veckors granskning – med hjälp av #dinröst

Uppdaterad
Publicerad

Fem veckors granskning av sjukvården är över – med hjälp av våra tittare och läsare blev den en succé.
Det började med de omtalade köerna till cancervården, senast rapporterade vi om smutsiga sjukhus.

Ett av de mest omtalade inslagen i vår granskning var det om trebarnsmamman Lina Baldenäs som efter en diagnos om aggressiv cancer skulle få vänta i tre månader på operation. En av reaktionerna på de långa köerna var att ”det är sinnessjukt”.

Vi tog också reda på hur det såg med äldreboenden runt om i landet. Det var flera som hörde av sig som var missnöjda att de själva eller anhöriga inte fått plats som de ville, men det fanns också gott om goda historier. Till exempel den om Edvin, 92, och Märta, 94, som blev kära på hemmet på Råå utanför Helsingborg. Vårt reportage om paret delades av tusentals tittare.

Tack för hjälpen – fortsätt använd #dinröst

Utan alla tittare och läsare som använde sig av #dinröst hade granskningarna inte blivit så lyckade. Vi hoppas att ni fortsätter att använda #dinröst även nu när vi går över till att granska miljöpolitiken under fyra veckor från och med söndag.

Under hela valrörelsen kommer #dinröst att finnas på Twitter, Instagram och Facebook då vi vill visa vår journalistiska vardag och bjuda in dig att bidra till olika delar av vår valbevakning. Vill ni hellre använda mail är adressen dinrost@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fokus sjuk- och äldrevård

Mer i ämnet