• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Charlie Weimers (KD)

Charlie Weimers Åkessons nya toppvärvning

Uppdaterad
Publicerad

Jimmie Åkesson presenterade idag att han värvar KD-toppen Lars Adaktussons stabschef Charlie Weimers från Hammarö.
– Charlie Weimers har uteslutits ur partiet. Han sägs upp med omedelbar verkan, säger Martin Kits, presschef hos Kristdemokraterna.

Det var igår kväll som Sverigedemokraterna meddelade i ett pressmeddelande att partiledaren Jimmie Åkesson skulle presentera en stor nyhet vid framträdandet i Motala vid lunchtid idag.

– Fler och fler från andra partier, politiker med stor erfarenhet, har börjat söka sig till oss. Jag är jätteglad över att idag få presentera en av våra absolut tyngsta värvningar någonsin. En av de mest konservativa krafterna – från fantastiska vackra Hammarö, sa Åkesson under presskonferensen när han presenterade Weimers.

”Kämpat för konservativa värderingar i 20 år”

Och Charlie Weimers fick också presentera sig själv.

– Jag har kämpat för konservativa värderingar i 20 år. För att de äldre, som byggt upp vårt land ska få ett bra land, för att man som småbarnsförälder ska kunna välja barnomsorg, jag har kämpat för att brottsoffer ska sättas framför brottslingar. Ända sedan jag var förbundsordförande för kristna ungdomsförbundet har jag sett att multikulturen inte funkar, det splittrar vårt samhälle. Vi måste ha en ansvarsfull migrationspolitik om vi ska ta emot människor i Sverige. Det är bara ett parti som står upp för det – och det är SD.

Han berättar också om sin vision med att gå med i partiet.

– Min vision som konservativ är ett samhälle som hänger ihop, där vi känner gemenskap oavsett var vi kommer ifrån. Jag är stolt över att få vara en del av den här rörelsen.

Förklarar partibytet

SVT Nyheter Värmland har också fått bekräftat att Charlie Weimers nu lämnar Kristdemokraterna för Sverigedemokraterna. Weimers kommer även att bli uppsagd som tjänsteman i Europaparlamentet.

Så här förklarar Charlie Weimers sitt partibyte på Facebook:

– När jag 2050 ser mina barn och ännu ofödda barnbarn i ögonen vill jag rakryggad kunna svara att jag gjorde allt som stod i min makt för att Sverige skulle fortsätta att vara ett av världens bästa länder att bo och leva i. Ett land som lyckades återupprätta samhällskontraktet. Därför lämnar jag idag Kristdemokraterna och ansöker om medlemskap i Sverigedemokraterna.

Och han fortsätter förklara varför han byter parti i en intervju med SVT i samband med presskonferensen.

– Jag vill ha ett regeringsskifte som innebär en förändring på riktigt. Det innebär inte minst att så länge Alliansen vägrar att förhandla med SD så kommer man inte få till stånd en sådan förändring.

Om att byta parti tre dagar före val

På frågan om hur han tänker gentemot KD om att byta parti tre dagar före valet förklarar han det med att han trivts bra inom Kristdemokraterna men inte kan stå för den migrationspolitik som partiet företräder.

– Jag har inget annat alternativ än att följa mitt samvete.

Det var 2014 som Weimers anställdes som ny kanslichef hos Lars Adaktusson i Bryssel, han lämnade då sina politiska uppdrag i Värmland. Han var tidigare kommunalråd på Hammarö.

Weimers var ledamot i fullmäktige sedan år 2002, gruppledare för KD sedan 2006 och kommunalråd på deltid sedan valet 2010 fram till 2014 då han fick toppjobbet i EU.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Värmland

Mer i ämnet