Foto: SVT
Val 2018

Lund Kopparklint (M) till riksdagen

Publicerad

Karlstadbon Marléne Lund Kopparklint (M) tar plats i riksdagen efter årets val. Där vill hon fortsätta driva frågor om bland annat hälsa och vård.

– Jag hoppas att jag ska kunna fortsätta driva vård- och omsorgs/hälso- och sjukvårdsfrågor med fokus på ”tryggt och säkert och i rätt tid”. Och, det är självklart att barn och unga ska växa upp under trygga förhållanden, skriver Marléne Lund Kopparklint i ett mail till SVT Nyheter Värmland.

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Inga barn och inga unga ska växa upp i en otrygg miljö och vi måste se orsakerna till psykisk ohälsa bland främst barn och unga i tid, så att det kan förebyggas. Som tidigare maskrosbarn är det lite av mitt signum att ha dessa oerhört viktiga områden som hjärtefrågor. Jag tycker också att det är viktigt att vara en förebild för yngre människor och visa att det går att lyckas, trots en svår uppväxt.

Vad vill du åstadkomma politiskt?

– Oj, det är mycket! Om jag ska välja något, så handlar det i huvudsak om att människor i alla faser av livet ska uppleva trygghet i vardagen. Blir man sjuk, har en funktionsnedsättning eller föräldrar som inte klarar av föräldraskapet, då ska det vara finmaskiga skyddsnät från samhällets sida. Rätt vård i rätt tid. Inget barn eller ungdom ska falla mellan stolarna. Ingen ska behöva vara rädd i sitt eget hem eller när man går ut på kvällarna. I synnerhet inte unga kvinnor! slår Marléne Lund Kopparklint fast.

Hur har du sett på kampen om riksdagsplatserna?

– Jag har givetvis hoppats på att få komma in, men jag har inte tagit något för givet. Christian Holm Barenfeld är en duktig och etablerad utmanare. Självklart har det varit nervöst, särskilt i början när personkryssen räknades. Nu bestämde väljarna att jag och Pål Jonsson ska in i riksdagen, något jag är väldigt glad och tacksam över. Jag är oerhört stolt över alla som trott på mig och kryssat mig. Jag ska förvalta det förtroendet på bästa sätt!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Värmland

Mer i ämnet