Många lokala frågor när Lindeborna tyckte till

Uppdaterad
Publicerad

När valpatrullen i dag besökte Lindesberg var det flera lokala frågor som kom på tal, men även skola, vård och integration var återkommande.

Vilken är den viktigaste valfrågan för Lindeborna? Svaren på den frågan var många när SVT Nyheter Örebros valturné i dag landade i Lindesberg.

– Parkering för oss som bor centralt, det är viktigt för mig. Nu finns bara parkeringar där man får stå 3 timmar med p-skiva och då måste man flytta bilen under dagen, säger Daniel Jennebo.

Val 2018 Örebro
Daniel Jennebo. Foto: Louise Gustavsson/SVT

”Saknar cykelbana”

Stephanie är en av dem som skrev till oss i chatten och hon tycker att infrastrukturen för cykeltrafiken ska utvecklas.

– Jag tycker det borde satsas mer på cykelbanor. Saknar en cykelbana mellan Frövi och Lindesberg. Eller varför inte en cykelbana från Lindesberg till Fellingsbro, skrev hon.

Tomma lokaler i centrum, bostadsbrist och avsaknaden av badplatser var andra lokala frågor som lyftes.

– Att vi får företagare hit till Lindesberg för att fylla de tomma lokalerna, annars är det risk att alla butiker flyttar ut, säger Lalle Lundin. Se till att det kommer hit folk som vill vara företagare här.

Återkommande frågor

Flera frågor som vår återkommande var vård och omsorg, skolan och integrationen.

– Det finns många frågor som är viktiga tycker jag, men integrationen är jätteviktig. Vi ska kunna ta hand om dem som kommer hit. Sedan är det viktigt med uppriktighet från politikerna så att folket känner sig delaktigt, säger Annika Hentilä.

Annika Hentilä. Foto: Louise Gustavsson/SVT

– Skola, vård och omsorg naturligtvis. Men jag tycker integrationen är den viktigaste frågan. Vi ska kunna hjälpa dem som kommer hit så de integreras i samhället med språk och jobb. Kanske fler projekt tillsammans med svenskar, säger Ragnar Stjernström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet