Flyplanet cirklade över stora delar av Göteborg under tisdagskvällen. Foto: Edvin Svendsen

Mystiskt flygplan över Göteborg förvånar Miljöpartiet

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen cirklade ett mindre flygplan över Göteborg med reklambanderollen ”Rösta på Miljöpartiet”. Miljöpartiets pressekreterare Helena Munther säger att hon är mycket förvånad över händelsen.

– Nej, jag har ingen aning var flygplanet kommer ifrån, säger Helena Munther, men så mycket kan jag säga att det inte är Miljöpartiet i Göteborg som ordnat reklamen.

– Och vi är väldigt nyfikna på vem som ordnat det här.

Val 2018 Väst

Så det här är inget ni planerat eller diskuterat tidigare?

– Först skrattade vi åt händelsen, men nu har skrattet fastnat lite i halsen och vi hoppas att någon kan hjälpa oss och berätta vem som ordnat det här, säger Helena Munther.

Märklig historia upprör många

På Facebook och Twitter blev det genast en diskussion om händelsen och varför Miljöpartiet gör flygreklam. Så här skriver Miljöpartiet i Göteborg på Facebook:

”Valrörelser kan verkligen bjuda på överraskningar. Helt plötsligt kommer ett plan flygande över Göteborg med en uppmaning att rösta på Miljöpartiet. Givetvis är detta inget vi ligger bakom och har bekostat. I värsta fall så är det ett sätt att smutskasta oss som parti.”

Miljöpartiets kampanjgeneral i Göteborg oroad

– Vi är verkligen angelägna om att få reda på vem som ligger bakom, säger Max Reier. Vi har ju problem med desinformation och att andra vill misskreditera oss.

Såg du planet själv?

– Nej inte jag, men min sambo. Och så mycket kan jag säga att vi hade satsat på tågreklam istället då vi är mycket angelägna om att flygresor ska minska, och vi har en policy att inte använda oss av flygreklam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet