Val 2018

S-politiker avgår efter att ha delat lögner om SD och M

Publicerad

En S-politiker i Göteborg som spridit ett inlägg på Facebook som innehöll lögner om SD:s och M:s politik avgår med omedelbar verkan.

En socialdemokratisk i Göteborg politiker avgår med omedelbar verkan efter att ha spridit ett Facebook-inlägg på arabiska som innehöll lögner om SD:s och M:s politik.

Inlägget hon delade hade skrivits av en annan S-politiker i Jönköping som också har avgått.

Bland annat ska det ha stått att partierna vill stänga moskéer och ta muslimska barn ifrån sina föräldrar.

– Hon har lämnat samtliga politiska och interna uppdrag i partiet, säger Eva-Marie Rasmusson, förste ombudsman för S i Göteborg.

Oacceptabelt

Det var under onsdagen som ett möte hölls mellan politikern och Socialdemokraterna i Göteborg, och där det bestämdes att hon skulle lämna.

– Det är fullkomligt oacceptabelt. Vi vill ha en saklig politisk debatt och vi vill inte att folk sprider lögner om oss. Trollverksamheten driver oss till vansinne, så jag blir jättefrustrerad på den här händelsen, säger Eva-Marie Rasmusson.

”Jag är ledsen”

Enligt Eva-Marie Rasmusson diskuterar man ständigt frågan om hur man ska uppföra sig på sociala medier inom partiet och erbjuder utbildningar i inom det.

– Vi får bevisligen fortsätta med det, säger hon.

Politikern själv skriver på sin facebook att det inte var hennes avsikt att sprida falska påståenden.

”Jag är ledsen för den skada det orsakat. Som konsekvens har jag meddelat mitt parti att jag avsäger mig samtliga mina politiska uppdrag i Göteborgs stad och för partiet.”

SVT söker politikern för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Göteborg

Mer i ämnet