Ingemar Rundberg är gruppledare för Sverigedemokraterna i Laholm. Foto: SVT

Sverigedemokraterna stärker sin roll i Laholm

Uppdaterad
Publicerad

2752 personer i Laholm röstade på Sverigedemokraterna till kommunfullmäktige. Det här har lett till att partiet nu utökat sin position från fem till sju mandat.

– Vi har inte haft något oppositionsparti för Socialdemokraterna har samarbetat med Centerpartiet och Moderaterna. Så det har varit tre partier i ledningen. Med våra fem mandat har jag varit rätt så ensam och svag, säger gruppledaren för Sverigedemokraterna i Laholm, Ingemar Rundberg.

Socialdemokraterna och Moderaterna har tappat två mandat vardera. Det innebär att Sverigedemokraterna gått om Moderaterna och nu är tredje största parti i kommunen.

Val 2018 – #dinröst

Samtalar med Medborgelig Samling

– Det här gör att jag känner mig starkare och kanske till och med kan ställa krav på  en oppostionsrådsplats för partiet, säger Ingemar Rundberg (SD).

Det finns flera mindre partier i kommunen att samarbeta med. Medborgelig Samling, som har två mandat, för redan samtal med Sverigedemokraterna i Laholm.

– De kom förbi och hälsade på och vi pratade om att situationen inte är lätt, säger Ingemar Rundberg (SD).

Vilka frågor vill du vara med och påverka?

– Ekonomin. En ekonomi i balans och kraftfull ledning som kan ta ansvar för kommunen, svarar Ingemar Rundberg (SD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet