Josephine och Milton Kristoffersson Yoon har bott i Seoul, Sydkorea, de senaste åren. Senaste veckan har de noterat hur coronaviruset fått allt större inverkan på vardagen i storstaden. Foto: Privat

Växande corona-oro i Sydkorea: ”Märkte det extremt mycket på tunnelbanan”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Josephine och Milton Kristoffersson Yoon bor i Seoul, Sydkorea. Den senaste veckan har de noterat hur coronaviruset fått allt större inverkan på vardagen i storstaden.

– Jag märker det extremt mycket på tunnelbanan, det är mycket mindre folk som åker nu, säger Josephine till SVT.

Josephine studerar i Seuol, och är precis klar med sin kandidatexamen, medan maken Milton jobbat som engelsklärare.

– Jag jobbar som lärare, men nästa vecka är det nerstängt på grund av coronaviruset. Så jag är ledig hela nästa vecka på grund av det, säger Milton.

Är ni oroliga för att själva få viruset?

– Nej, inte för själva viruset. Man är mer orolig för att saker man är beroende av ska ställas in. Vi ska flyga hem till Sverige med vår hund i april, så man är lite orolig att det ska bli svårt för oss att resa, säger Josephine.

Har folk börjat bunkra ifall man skulle hamna i karantän?

– Lite så. Man dricker helst inte kranvatten här, även om det går att göra det. Min kompis skulle beställa hem vatten men allt var slutsålt. Och jag gick till 15 ställen i jakt på ansiktsmask, men antingen är de helt slut eller så finns inte rätt storlek.

Det pratas mycket om viruset nu antar jag?

– Ja, den senaste veckan har det blivit så. Vi hade länge 30-50 sjuka, men sist jag kollade var vi uppe i 3 700 så det har ökat väldigt mycket på kort tid, säger Josephine.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.