Maria Wetterstrand var språkrör för Miljöpartiet mellan åren 2002 och 2011. Foto: TT

Wetterstrand efter Östlings ursäkt: ”Kan ingen bara stå upp för vad de gör nuförtiden?”

Uppdaterad
Publicerad

När det kom fram att Leif Östling undviker skatt genom ett bolag på Malta frågade han sig: ”Vad fan får jag för pengarna?” Uttalandet tog han sedan tillbaka – något som Maria Wetterstrand nu reagerar på.

På måndagen backade Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling från sitt uttalande i SVT:s intervju. I uttalandet sade han att han inte får mycket för den skatt han betalar i Sverige och frågade sig själv: ”Vad fan får jag för pengarna?”

Att han bad om ursäkt för sitt uttalande fick tidigare miljöpartistiska språkröret Maria Wetterstrand att reagera på sociala medier. I ett kommentarsfält på Facebook skriver hon:

Paradisläckan

”Personligen är jag mest förbannad på att han pudlar. Är så trött på att alla pudlar hela tiden. Kan ingen bara stå upp för vad de gör nuförtiden? (jag skulle antagligen också pudla i hans situation, det är ren självbevarelsedrift, men när ALLA gör det hela tiden så blir det sammantagna resultatet väldigt tröttsamt)”.

Maria Wetterstrand vill inte kommentera Leif Östlings agerande eller uttalande utan säger att hennes inlägg var generellt menat.

– Det här är en generell uppfattning om samtiden, det spelar ingen roll vad som händer så ska alla ut och be om ursäkt för det, säger hon till SVT Nyheter.

Inlägget som Maria Wetterstrand kommenterat är skrivet av Ola Johansson, riksdagsledamot för Centerpartiet, där han kommenterar avslöjandet i Paradisläckan:

”Är så arg att jag skakar. Det minsta vi behöver nu är någon som driver väljare i armarna på Jonas Sjöstedt.”

Ola Johansson fortsätter i kommentarsfältet och skriver:

”Troligen är det precis så korkad han är. Han sa nog vad han tyckte. Sicket pucko!!”

Ola Johansson (C) svarar i inlägget på Maria Wetterstrands kommentar, han skriver bland annat att han hoppas på ett intensivt värdegrundsarbete. Foto: Skärmdump Facebook

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paradisläckan

Mer i ämnet