Äggröra på tre vis

tre skålar med äggröra i något olika färger och konsistenser syns i bild tillsammans med en hand som strör gräslök över en av faten.

Publicerat:

Tillagningstid:

äggröra kan tillverkas på många sätt. Med dessa recept kan du göra perfekta, krämiga skotska, amerikanska och franska äggröra till brunch eller frukost.

Ingredienser

1 - 3portioner

Amerikansk äggröra

  • 4st
    ägg
  • 1msk
    smör

Gordon Ramsays äggröra

  • 4st
    kalla ägg
  • 20g
    kallt smör
  • salt & peppar
  • 1msk
    gräddfil
  • gräslök efter smak

Fransk äggröra

  • 4st
    ägg
  • 1msk
    smör
  • 2msk
    grädde (2-3 msk)
  • salt & peppar

Så lagar du

Amerikansk äggröra, dinerstil

  1. Smält smöret i pannan. När det har brynts, lägg i de vispade äggen. Skrapa kors och tvärs över pannan med en spatel tills större flingor ackumuleras.

Gordon Ramsays äggröra

  1. Vispa ut äggen i en non-stick stekpanna. Tillsätt det kalla smöret skuren i mindre tärningar. sätt äggen på medelvärme. Rör om med en gummispatel medan du flyttar pannan till och från värmen. När äggröra börjar ackumuleras, tillsätt en sked gräddfil och salt och peppar. Servera på rostat bröd med hackad gräslök.

Franska äggröra

  1. Vispa ihop äggen i en värmebeständig skål. Lägg skålen över ett vattenbad och vispa i den regelbundet. När det börjar tjockna, tillsätt smöret i små kuber och grädde och krydda med salt och peppar. Vispa tills äggen är lena, men fortfarande halvflytande.

Dela det här receptet med dina vänner!