Potatis-Burgarbröd

Vi ser en hög med 6 bullar som är gyllenbruna ligga i en korg.

Publicerat:

Tillagningstid:

Dessa hamburgarbröd med potatis i är en hit. De är lätta, spänstiga och torkar inte ut. Perfekt till hamburgare.

Ingredienser

7 - 8portioner

  • 1påse(ar)
    torrjäst
  • 2,5dl
    ljummen helmjölk (3,8-4,5% fett)
  • 420g
    mjöl
  • 3msk
    rörsocker
  • 1tsk
    salt
  • 1st
    ägg
  • 125g
    kokt, mosad potatis (mjölig)
  • 4msk
    smällt smör (+ extra smör till pensling)

Så lagar du

  1. Rör ner jästen i den varma mjölken. Låt det stå i 5-10 minuter tills det bubblar lätt.
     
  2. Blanda de torra ingredienserna i blandningsskålen. 
     
  3. Tillsätt ägget, potatismos, smält smör och mjölk. Knåda degen i mixer med låg hastighet i 5 minuter. Det är en klibbig deg, - men tillsätt inte mer mjöl.
     
  4. Lägg degen i en smord skål och låt den jäsa i en timme till dubbel storlek.
     
  5. Lägg sedan degen på köksbänken, som strös med lite mjöl. Dela degen i 6 lika stora bitar. Rulla till bullar. Lägg dem på bakplåten på en silikonmatta eller bakplåtspapper med gott om utrymme mellan varje. Låt dem jäsa under en fuktig kökshandduk i 45 minuter.
     
  6. Grädda dem sedan i 180 grader i 25-30 minuter tills de är gyllenbruna. Flytta dem från plåten  och pensla dem med lite smält smör. Låt dem svalna täckta med en kökshandduk.


 

Dela det här receptet med dina vänner!