Boquerones (publikens bästa recept)

Boquerones (publikens bästa recept)

Publicerat:

Publikens bästa recept - boquerones! I detta recept gör vi Max Mickelssons version, vi lägger strömming omlott med den marinerade strömmingen och rostad paprika på ett fat. Julens ögonmat.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    dragen strömming (strömmingsfiléer utan skinn)
  • 1 röd, 1 gul, 1 grön paprika
  • fintärnad tomat
  • finhackad persilja
  • minisalladsblad eller motsvarande

Marinad

  • 4st
    vitlöksklyftor
  • saft från 1,5 citron
  • 1,5dl
    olivolja
  • 2-3tsk
    salt
  • svartpeppar från kvarn

Så lagar du

OBS! Det är viktigt att du kontrollerar att fisken du tillagar är hållbart fiskad. Läs mer här.

  1. Marinera de dragna strömmingarna. Låt dem stå i kallt i 1 dygn.
  2. Rosta paprikan i 250 grader (grill eller översta delen av ugnen) så att skalet blir bubbligt och svart. Lägg i en bunke och lägg på några lager plastfolie. När de svalnat skala dem. Skär dem i vackra smala strimlor.
  3. Lägg upp strömming-paprika-strömming. Sprid de små tomatkuberna på sidan om. Skeda lite marinad över. Garnera till slut med persilja och små salladsblad.

Dela det här receptet med dina vänner!