Rostad vitlökssill

Rostad vitlökssill

Publicerat:

0

Tillagningstid:

Smakrik sill med rostad vitlök och persilja.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    hel vitlök
  • 200g
    matjessill
  • 2msk
    rostad vitlök
  • 1dl
    majonnäs
  • 1msk
    soja
  • 2msk
    finskuren persilja
  • 1msk
    pressad citron

Så lagar du

OBS! Det är viktigt att du kontrollerar att fisken du tillagar är hållbart fiskad. Läs mer här.

  1. Rosta en hel vitlök i ugn på 180° tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Ta ut, låt svalna, skala och pressa till en mjuk massa.
  2. Skär sillen i fina bitar, häng av den ordentligt genom att lägga den i en sil eller i ett kaffefilter så spadet rinner av.
  3. Blanda majonnäs, rostad vitlök, soja och persilja. Smaka av med citron. Lägg i sillen och låt stå i kylskåp en stund innan den är klar att äta.

Dela det här receptet med dina vänner!